Klassblogg 6A

• Europa!

Victoria Nyrén2017-01-23

Ny termin och nya spännande uppgifter! Vi jobbar just nu med Europa i olika grupper. Varje grupp har fått varsin del av Europa (östra, västra, södra....) där de har bildat ett nytt land! De skriver fakta om sitt land och måste då utgå ifrån "riktig" fakta. Hur är till exempel klimatet i centraleuropa och hur lever befolkningen i östersjöländerna? Även om vi utgår från fakta så finns det stort utrymme för att vara kreativ! Att studera kartor är också något som klassen tyckt varit spännande ända sedan årskurs 4. Tänk vad mycket frågor som väcks och vad mycket man kan lära sig av en karta!

• Vecka 40 - berättande texter

Victoria Nyrén2016-10-03

Hej!

Nu har vi gått över en månad i årskurs 6 och vi har såklart hunnit med massor! Både klassresa, Skoljogg, brännbollsdag och vi har lärt oss många nya saker i klassrummet.

Just nu är det fokus på berättande texter i svenskan. Vi börjar bli riktigt duktiga på dramaturgi - det vill säga hur strukturen på berättelsen ska vara och detta kan visas med en dramaturgikurva.

Vi ska också läsa varandras berättelser och ge respons. I samband med detta har vi också pratat om vårt tankesätt. Att få kritik kan göra att man känner sig ledsen och dålig, men vi ska försöka se det som en chans att utvecklas och bli ännu bättre! Prata gärna där hemma om fast och rörligt tankesätt så kan eleverna förklara vad det är!

Dramaturgikurva

• Snart snart snart..!

Victoria Nyrén2016-05-31

Kan ni tänka er att det snart är sommarlov! Ett helt läsår har passerat och tänker vi efter har vi lärt oss en massa saker och haft riktigt roligt tillsammans.

Den här veckan försöker vi avsluta alla arbeten. Vi ska skriva bokrecension om Habib-meningen med livet och knyta ihop SO-säcken med lite diskussionsövningar. Torsdag och fredag ska vi försöka städa ur vårt klassrum för till årskurs 6 byter vi både klassrum och hus!

Nästa vecka, den sista på denna termin, ser ut såhär:

Måndag: lediga (6 juni)

Tisdag: Almungespelen i friidrott. Vi tävlar klassvis i olika grenar.

Onsdag: Mentorsdag. Grilla hamburgare, femkamp, fotboll, bada pool och bara umgås!

Torsdag: avslutning i kyrkan och klassfika efteråt.

Visar 1 - 3 av 9 Visa fler